Velp krijgt opnieuw een opvanglocatie voor vluchtelingen

Vijverlaan 19 Velp. Foto: Martin Slijper

– Velp krijgt opnieuw een opvanglocatie voor vluchtelingen. Deze keer krijgen vluchtelingen uit Oekraïne woonruimte aan de Vijverlaan 19 Velp. Daar zullen minimaal een jaar lang maximaal 40 vluchtelingen komen te wonen.

Op 12 september zullen de eerste 12 vluchtelingen worden opgevangen aan de Vijverlaan naast het herdenkingsmonument in het Villapark. De gemeente heeft direct omwonenden over de nieuwe opvanglocatie per brief geïnformeerd.

Gemeente Rheden: “Met het oog op leegstandsbeheer wordt er in het pand aan de Vijverlaan 19 in Velp tijdelijk opvang verleend aan vluchtelingen uit Oekraïne. Het gaat om een leegstaand pand waar eerder een zorginstelling in heeft gezeten. Dit pand wordt opgeknapt zodat er tijdelijk vluchtelingen uit Oekraïne gehuisvest kunnen worden.”

Zesde opvanglocatie in Velp

De Vijverlaan 19 is inmiddels de zesde locatie in Velp waar vluchtelingen worden opgevangen. Eerder kwamen er al vluchtelingen wonen in het Polenhotel naast het ziekenhuis, op de Kerkallee 103 en 103a, aan de Daalhuizerweg 8, aan de Arnhemstraatweg 348 en aan de Willemstraat 30 in Velp, wat onlangs is afgebrand.

Naast Velp heeft de gemeente Rheden nog één opvanglocatie in het voormalige klooster St. Michaël in De Steeg.