Niet in de file? Krijg een sms bij drukte op A12

A12 Velperbroek. Foto: Martin Slijper

– Bewoners uit de gemeente Rheden maken ook veel gebruik van de snelweg A12 bij het Velperbroek. Op de A12 tussen Arnhem en de Duitse grens is het vaak erg druk. Daarom staan daar regelmatig files. Automobilisten die regelmatig gebruikmaken van de snelweg A12 kunnen zich nu gratis aanmelden voor de zogenoemde A12 Drukte Alert.

Ze krijgen dan een sms-bericht als er de volgende dag meer drukte dan normaal wordt verwacht. Het is onderdeel van het project ‘A12 Slim Reizen’ waarbij weggebruikers worden gestimuleerd om de auto te laten staan en ze bewust te maken van alternatieve manieren om hun bestemming te bereiken.

Duitse feestdagen en werkzaamheden

Dagelijks maken ongeveer 120.000 mensen gebruik van de A12 tussen de Duitse grens en Arnhem. Vanaf nu kunnen weggebruikers een berichtje op hun mobiel krijgen als er drukte wordt verwacht voor de volgende dag. Dit kan zijn in verband met werkzaamheden aan de weg, maar ook bijvoorbeeld met Duitse feestdagen.

De alert is gekoppeld aan een interactieve kaart waarop je de drukteverwachting voor vandaag en morgen kunt zien. Op die kaart staan ook hulpmiddelen voor reizigers. Zo vind je er onder meer carpoolplaatsen, snelfietsroutes en OV-fietslocaties. De berichtenservice is gratis. Meer informatie en gratis aanmelden kan via www.a12slimreizen.nl.

Live meekijken

Wie wil kijken of er file’s staan op Velperbroek, kan dit elke 5 minuten ‘live’ bekijken op het TV kanaal van Studio Rheden.