Wethouder Dorus Klomberg: ‘Ook de komende 4 jaar willen we verder met Ik buurt mee!’

Waardecheque Ik buurt mee!. Foto: Rheden

– Gemeente Rheden start in oktober weer met een nieuwe ronde ‘Ik buurt mee!’. Het platvorm voor inwonersinitiatieven in de gemeente Rheden bestaat bijna drie jaar en loopt als een trein. Inwoners hebben tot en met vandaag al meer dan 250 initiatieven aangemeld.

Elk jaar zijn er twee rondes van “Ik buurt mee!”. De eerste ronde van 2022 (15 april tot 28 mei) was zeer succesvol met 60 initiatieven. Hiervan heeft inmiddels de helft voldoende gespaard heeft om het initiatief te kunnen uitvoeren. Van de 21.329 cheques die zijn uitgegeven in deze ronde, zijn er 7.470 (35%) ingezet. In de eerste ronde van 2022 zijn slechts 3 initiatieven afgekeurd omdat ze niet aan de voorwaarden voldeden.

In 2020 zijn er 108 initiatieven aangemeld, waarvan 13 afgekeurd en 95 gestart. In het jaar 2021 zijn 101 initiatieven aangemeld, waarvan 13 afgekeurd en 95 gestart. In totaal zijn tot vandaag 219 succesvolle initiatieven geweest in de afgelopen drie jaren waarvan er nog 22 sparend zijn en 9 niet geslaagd.

Op 21 oktober start weer een nieuwe ronde. Dan valt er weer een nieuwe “Ik buurt mee!” waardecheque t.w.v. 7,50 euro bij alle huishoudens in de gemeente Rheden op de deurmat. Deze kan op www.ikbuurtmee.nl worden gedoneerd.

Wethouder Dorus Klomberg “Ook de komende 4 jaar willen we verder met Ik buurt mee! Dichterbij is niet voor niets één van de drie pijlers in het coalitieakkoord. Als wethouder ‘Inwonersparticipatie’ vind ik het belangrijk dat inwoners meer invloed hebben op hun leefomgeving, dat vergroot de betrokkenheid bij de buurt. Ik buurt mee! past helemaal in die visie.”