IVN Oost-Veluwezoom organiseert paddenstoelencursus voor beginners

Paddenstoelen. Foto: Martin Slijper

– Paddenstoelen lijken uit het niets te verschijnen. Je kunt ze overal tegenkomen, het meest in de herfst. Daarom organiseert IVN Oost-Veluwezoom eind september een korte paddenstoelencursus die bestaat uit twee lesavonden en twee excursies.

Tijdens de lesavonden wordt ingegaan op de vraag wat zijn paddenstoelen, hun vormenrijkdom, de groeiwijze, de rol van paddenstoel in de natuur, de voortplanting en hun relatie met andere planten. Ook wordt vertelt waar we op moeten letten als we met hulp van een paddenstoelenboek de naam of familie van een paddenstoel willen opzoeken.

De cursusavonden zijn op woensdagavond 28 september en 12 oktober in het gebouw de Klaproos aan de Korenbloemstraat in Rheden. De excursies zijn op de zaterdagmiddag 1 en 15 oktober. Aanmelding kan vóór 18 september via de website www.ivnoostveluwezoom.nl.

Paddenstoel – Foto: Martin Slijper