Gaat het gemeentehuis 8,5 miljoen meer kosten? VVD wil uw mening weten

Flyer Gemeentehuis. Foto: VVD

– Het budget voor het nieuwe gemeentehuis wordt mogelijk verhoogd. Door alle ontwikkelingen in huidige tijd kunnen de kosten van ruim 18 miljoen oplopen naar ruim 26.5 miljoen euro. Dat is een stijging van 8,5 miljoen euro. Ook de sloop van het gemeentehuis gaat al meer kosten.

In de voorbereidende raad werd al duidelijk dat naast het CDA en de Volkspartij Politiek Rheden de lokale VVD afdeling erg kritisch was op deze mogelijke budgetverhoging.

Raadslid Sjir Hanssen (VVD) stelde dat een budgetverhoging van deze orde in deze tijd niet uit te leggen is aan de inwoners van de gemeente Rheden. Hij suggereerde dat een mogelijke verdere versobering van het nieuwe gemeentehuis een optie moet zijn.

Daarom heeft de VVD het ook nog niet laten rusten, ze laten het volgende over de mogelijke verhoging aan Studio Rheden weten “Wij vinden dit niet uit te leggen aan onze inwoners en willen daarom graag hun mening hierover”.

Om deze mening op te halen hebben ze een korte vragenlijst opgesteld die via deze link is in te vullen.

De VVD doet dit naar eigen zeggen om de inwoners goed te kunnen betrekken bij het maken van een belangrijk besluit als dit. “In deze lastige tijd willen wij horen wat bij de inwoners speelt en hier mee aan het werk gaan. Dat is onze taak als raadslid”, aldus raadslid Jelte Kolkman (VVD).

De Groenlinks fractievoorzitter Tim Endeveld liet eerder aan de Gelderlander weten dat deze kosten stijging twee jaar geleden niemand had verwacht en dat een deel verklaren is door de enorme inflatie. D66 liet in hetzelfde artikel weten dat ze het een forse domper vonden maar dat ook het extra asbest dat gevonden was een kostenstijging veroorzaakt.

Zie ook: Asbest in gemeentehuis, toch ligt de bouw op schema

Gemeentehuis – Foto: Rheden
Gemeentehuis – Foto: Rheden