Op Safari langs alle sportverenigingen in Dieren

Sporten. Foto: Rheden

– Basisschoolkinderen uit Dieren konden afgelopen woensdagmiddag kennis maken met acht verschillende sporten en verenigingen. Het motto van de sportverenigingen was: ‘kom kijken en doe mee.’ Juist door veel sportverenigingen op hetzelfde moment te presenteren, kunnen kinderen ervaren welke sport het best bij ze past.

Atletiekvereniging AV Gelre en hockeyvereniging MHC Dieren stelden hun veld ter beschikking voor de SportSafari. De kinderen die zich hadden aangemeld, konden niet alleen kennis maken met hockey en atletiek maar ook met voetbal, hockey, tennis, volleybal, honkbal en zelfverdediging.

De onderlinge samenwerking tussen de verenigingen werd door de bezoekers erg gewaardeerd.

‘’Mijn zoontje weet nog niet precies welke sport hij wil doen nadat hij klaar is met zwemles. Ontzettend leuk om dan op één plek alle sporten uit te proberen. Van tennis tot hockey, atletiek of zelfverdediging, het is een heuse proeftuin aan activiteiten’’, aldus één van de ouders. Met een grote glimlach op zijn gezicht komt haar zoontje haar tegemoet. ‘’Mam, ik vind alles leuk, kan ik niet elke sport beoefenen?’’

Rheden

Door te weinig aanmeldingen is de SportSafari in Rheden niet doorgegaan. De editie in Rheden is verplaatst naar de herfstvakantie op woensdag 26 oktober. Opgeven voor de Sportsafari in Rheden kan nog steeds.