Heb jij ze ook zien wapperen in Ellecom?

Heb jij ze ook zien wapperen in Ellecom. Foto: Martin Slijper

– Wie in Ellecom woont of regelmatig door het dorpje rijdt is het mogelijk al opgevallen. In een weiland aan de Zutphensestraatweg in Ellecom tegenover landgoed Avegoor hangen al enkele weken 38 handdoeken te wapperen.

Het is een kunstwerk van Stichting ‘Nieuwe Ruimte’. Die bestaat uit een groep professionele beeldend kunstenaars uit de gemeente Rheden en omgeving. De expositie ‘Gedroomd Uitzicht’ is nog te zien tot en met 15 oktober.

Hoewel Nieuwe Ruimte na het vertrek uit het gebouw van de bibliotheek in Velp, inmiddels beschikt over een vervangende expositieruimte aan de Oranjestraat in Velp, wil de stichting zich ook collectief kunnen presenteren. Die kans is er nu op de locatie in Ellecom.

De expositie bestaat uit het werk van 38 beeldend kunstenaars van wie het gedroomd uitzicht is geprint op een doek dat wappert in de wind, als wasgoed aan de lijn.