Wie wordt de volgende (Jeugd) Schaakkampioen van de gemeente Rheden?

Schaken. Foto: Felix-Mittermeier.de / Mr. Pixabay

– De Velpse schaakvereniging zal zondag (16 oktober) het terugkerende schaakkampioenschap van de gemeente Rheden houden. De wedstrijden zullen worden gespeeld in Trefpunt de Elleboog in Velp.

Niet alleen de leden van de schaakclubs uit Dieren en Velp mogen meedoen, maar alle inwoners uit de gemeente Rheden kunnen gratis meedoen.

Het toernooi zal worden verdeeld in twee delen, een hoofdgroep die speelt voor het schaakkampioenschap van de gemeente Rheden 2022. En een groep voor de jeugdige schakers tot 18 jaar. En de winnaar hiervan mag zich bekronen tot jeugdkampioen van de gemeente Rheden 2022.

Het speeltempo van de partijen bedraagt 15 minuten per partij met 10 seconden per zet vanaf de start. De wedstrijden zullen dan circa 50 minuten gaan duren. In de hoofdgroep zal er dan 7 ronden worden gespeeld. De jeugdgroep is afhankelijk van het aantal deelnemers. De speelduur zal kort duren, maar het aantal partijen daarentegen zal meer zijn. Aanmelden kan nog via de website www.velpsesv.nl.