Hoofdkantoor Coop in Velp vertrekt, hoeveel mensen worden ontslagen?

Hoofdkantoor Coöp in Velp. Foto: Martin Slijper

– Supermarktketens Coöp en Plus gaan fuseren. Dat betekent ook dat het hoofdkantoor van Coöp op bedrijventerrein De Beemd in Velp gaat verhuizen. Hierdoor zullen er mogelijk ook veel mensen worden ontslagen die in deze regio wonen.

Op het hoofdkantoor bij de Coöp in Velp werken veel medewerkers. Samen bezetten deze 250 mensen 240 volle banen. Hoeveel mensen daarvan uiteindelijk worden ontslagen is nog steeds niet duidelijk. Coöp doet hier geen uitspraken over, zo vertelt een woordvoerder van Coöp tegenover Studio Rheden.

Sociaal plan

Coöp geeft na aanleiding van vragen van Studio Rheden wel aan dat niet iedereen mee wil naar Utrecht. Die werknemers zoeken volgens het bedrijf zelf een nieuwe baan of maken gebruik van het sociaal plan van Coöp. Werknemers die moeten vertrekken kunnen waarschijnlijk rekenen op een mooie ontslagpremie. Door het samengaan van Coöp en Plus denken de twee bedrijven op jaarbasis namelijk 50 miljoen euro te kunnen besparen.

Coöp verhuist naar een nieuw hoofdkantoor in Utrecht samen met Plus. Officieel huurt Coöp haar onderkomen tot eind 2024 van het in Naarden gevestigde bedrijf Robarco Investment. Of Coöp tot die tijd in Velp blijft wilde een woordvoerder ook niet vertellen.

Hoofdkantoor Coöp in Velp – Foto: Martin Slijper