Geslaagde kampioenschap bij schaakvereniging in Velp

Schaken in Velp. Foto: Erdem Yildiz / Studio Rheden

– Door corona ging het vorig jaar niet door. Maar de Velpse schaakvereniging kan dit jaar terugkijken op een geslaagd toernooi. Er deden afgelopen zondag tijdens het kampioenschap in Trefpunt de Elleboog in Velp maar liefst 13 jeugdleden en 15 volwassenen mee.

Bij de jeugdgroep mocht Stijn de Jonge zich bekronen tot de terechte winnaar en ging er met de gouden trofee ervan door. Bij de volwassene was Wouter van Rijn niet te verslaan. Hij mag zich nu een jaar lang de kampioen van de gemeente Rheden noemen.

Het toernooi duurde vanaf 11.00 uur tot 17.00 uur. De jeugdleden waren gedurende de dag net zo geconcentreerd aan het schaken als de volwassenen. De niveaus verschilden weliswaar bij de jeugd, maar door de tijdsdruk was dit geen belemmering volgens de organisatie van het inloophuis. Ondanks de enorme spanning tijdens de wedstijden werd er door de kinderen tot de laatste seconden met veel plezier gestreden.

Voor de meeste kinderen was het kampioenschap in De Elleboog zijn/haar eerste toernooi. Dit jaar kregen alle deelnemers ook een notitieboekje om daar hun wedstrijden in te noteren. De Velpse schaakvereniging wil de traditie voortzetten en ook volgend jaar weer een kampioenschap organiseren.