Tennisvereniging Dieren krijgt padelbanen

Hekwerk op oude tennisvelden worden verwijderd. Foto: TVDieren

– Tennisvereniging Dieren krijgt drie nieuwe padelbanen. Dat heeft het bestuur begin deze maand besloten. Komende maandag (24 oktober) wordt een begin gemaakt aan de aanleg van drie padelbanen. Tennisvereniging Dieren hoopt dat de nieuwe banen voor de kerst klaar zijn en opgeleverd worden.

De voorbereidende werkzaamheden aan de Admiraal Helfrichlaan in Dieren zijn al begonnen. Onlangs heeft een groep vrijwilligers van T.V. Dieren al het hekwerk verwijderd op tennisbanen 10 en 11 ter voorbereiding op de aanleg van de nieuwe padelbanen. Na de oplevering zal Tennisvereniging Dieren een groot openingsfeest geven.

Wat is Padel

Padel lijkt een beetje op tennis en squash. Alleen is een padelbaan kleiner dan een tennisbaan (20 bij 10 meter) en heeft padel geen muren (zoals bij squash) maar een omheining van glas en hekwerk. Elke speelhelft, gescheiden door een net, is verdeeld in twee servicevakken en een achterveld. Padel speel je altijd met zijn vieren.

Op dit moment heeft in de gemeente Rheden alleen TV Beekhuizen uit Velp één padelbaan en bij RTC De Laak in Rheden denkt men er over na.