Tijdens bronsttijd 88 bekeuringen uitgeschreven

Edelherten. Foto: Pixabay

– In deze tijd hoor je op de Veluwe regelmatig opgewonden edelherten en kletterende geweien. Het is namelijk weer burltijd/bronsttijd op de Veluwe. Maar dat heeft ook nadelen. Er zijn altijd mensen die in de vroege ochtend en late avond het bos in gaan, wat verboden is.

In de afgelopen drie weken heeft faunabeheerder Paul Jansen weer regelmatig extra toezicht gehouden op Veluwezoom en het Deelerwoud. Samen met collega’s en boa collega’s van omliggende gebieden, handhaving Rheden en politie is elke avond en ochtend toezicht gedaan. Dit heeft in totaal 88 bekeuringen opgeleverd.

Bronst in volle gang. – Foto: Pixabay

Tijdens zijn controles kwam hij ook nog iets opmerkelijks tegen, zo vertelt Jansen. Hij hield een verdachte staande gehouden omdat hij zich na zonsondergang in het bosgebied bevond. Daarbij had hij dit grote mes van 40 cm aan de broekriem hangen. Het mes is meteen veilig gesteld.

Mes van 40 cm – Foto: Paul Jansen