Politie zoekt getuigen van beroving door nepagenten

Politie. Foto: Martin Slijper

– De politie is op zoek naar getuigen van een beroving van nepagenten in Doesburg. Afgelopen dinsdag omstreeks 13.45 uur zijn daar twee toeristen beroofd van hun geld. De slachtoffers reden in een SUV tot ze door een donkergrijze BMW ix of 1 serie met daarin twee mannen werden gedwongen om te stoppen.

Eén van de mannen deed zich voor als politieagent in burger en stal een geldbedrag uit de portemonnee van het slachtoffer. Ze zijn vervolgens in de BMW vandoor gegaan. Het voorval vond plaats op de Eekstraat, zo’n 100 a 200 meter na de rotonde met de Zomerweg. Er hebben meerdere auto’s staan wachten achter de betrokken voertuigen omdat ze er niet langs konden.

De betrokken voertuigen reden in eerste instantie in de richting van Steenderen. Na de diefstal is de BMW gekeerd en weggereden richting de rotonde met de Zomerweg. De kans is groot dat ze ook richting Dieren of Rheden zijn gereden.

De man die de zogenaamde controle uitvoerde en de diefstal pleegde zag er als volgt uit:

– licht getint mogelijk Arabisch

– tussen de 25 a 30 jaar oud

– Ongeveer 1.68 meter lang

– slank postuur

– zwart sluik haar tot op de schouder

Ben je getuige, heb je iets gezien ?

De politie van Basisteam IJsselwaarden is nu dringend opzoek naar getuigen en speciaal naar de personen in de voertuigen die hebben staan wachten op de locatie. Mensen die iets gezien hebben of meer informatie hebben, kunnen contact opnemen met de politie. Dat kan bijvoorbeeld via 0900-8844, maar ook via de sociaal mediakanalen van de politie.