Rhedenaar wordt bekende Nederlander door Restaurant Misverstand

Robert uit Rheden in Restaurant Misverstand. Foto: William Rutten

– In het tv-programma ‘Restaurant Misverstand’ van SBS6 worden acht jonge mensen gevolgd met dementie. Onder leiding van chef-kok Ron Blaauw en presentator Johnny de Mol gaan ze tijdelijk als restaurantmedewerker aan het werk. En Robert uit Rheden mag ook meedoen.

Afgelopen woensdag was in de tweede aflevering van ‘Restaurant Misverstand’ al te zien hoe het restaurant werd geopend. Ook de 54-jarige Robert uit Rheden mocht voor zijn familie het eten bereiden.

Bij Robert en zijn gezin sloeg de diagnose alzheimer in als een bom. Er was veel verdriet. Robert was net drie jaar met zijn eigen bedrijf gestart en had nog veel plannen. In zijn omgeving is Robert de enige met dementie op zijn leeftijd.

Hij doet mee aan ‘Restaurant Misverstand’ omdat hij behoefte heeft aan contact met lotgenoten. Robert is een gezelligheidsmens, hij gaat drie keer per week met veel plezier op pad met zijn buddy Cor of Ingrid en elke dinsdag is hij op het voetbalveld te vinden. Vroeger was hij voorzitter van de vereniging. Dit kan niet meer, maar nu is hij toegetreden tot het VUT clubje. Zij verzorgen en onderhouden de velden en dat brengt hem veel plezier.

Komende woensdag om 20.30 uur is de volgende aflevering te zien. Wie de eerste twee afleveringen heeft gemist kan ze gratis terug zien op Kijk.

Robert uit Rheden in Restaurant Misverstand – Foto: William Rutten