Nieuwe digitale informatieborden bij bushaltes in gebruik genomen

Bushokje. Foto: Martin Slijper

– In de gemeente Rheden zijn veel digitale informatieborden bij bushaltes vervangen. De (oude) digitale informatieborden waren sterk verouderd. Op de nieuwe digitaal informatieborden (DRIS-displays) kunnen reizigers meer informatie nalezen. Sinds vrijdagmorgen kunnen reizigers er ook daadwerkelijk gebruik van maken.

De nieuwe digitale informatieborden zijn moderner en duurzamer dan de oude. Op de digitale informatieborden staat hoe laat bijvoorbeeld de bussen vertrekken. De nieuwe digitale informatieborden werken met de modernste technieken. Daardoor zijn ze ook beter leesbaar.

Voor blinden en slechtzienden is er ook een audioknop. Maar blinden en slechtzienden zullen daar weinig gebruik van maken, ze gebruiken meestal Google, zo vertelt een bewoner naast de nieuwe bushalte.

Door deze vrij kostbare nieuwe informatieborden kunnen vervoerders nog beter informatie over vertragingen, omleidingen en alternatieve routes delen. En zuinig zijn de nieuwe digitale informatieborden ook: door LED-verlichting gebruiken ze veel minder energie.

Reizigers kunnen ook gebruik blijven maken van de dienstregeling op de website www.9292.nl.

Bushokje – Foto: Martin Slijper
Bushokje – Foto: Martin Slijper
Bushokje – Foto: Martin Slijper