Twee personen aangehouden vanwege brandstichting

Containerbrand. Foto: Persbureau Heitink

– Op de Aalscholversingel in Velp heeft vrijdagmiddag een bouwcontainer in brand gestaan. De brand werd om 12.35 uur ontdekt door buurtbewoners waarop zij de hulpdiensten hebben gealarmeerd. Twee personen zijn aangehouden vanwege verdenking van brandstichting.

De bouwcontainer stond op de parkeerplaats, voor de deurportiek van de middelste flat op de Aalscholversingel in brand. Buurtbewoners hebben met hulp van handhaving de eerste bluspoging gedaan waarna de brandweer het kon overnemen. Hierdoor ontstond een enorme rookontwikkeling boven Velp-Zuid.

In de container zat grofvuil. Dit kwam uit een woning op de tweede verdieping waar onlangs iemand is overleden. Daarom werd de flat leeggehaald. De personen die zijn aangehouden waren daar ook in die woning aan het werk.

De hulpdiensten hebben het afval eruit gehaald om zo te kunnen blussen. Bij de brand kwam veel rook vrij wat in grote delen van Velp te zien was. De brandweer heeft nog wel onderzoek gedaan na de dichtbijgelegen woningen of deze geventileerd moest worden.

Naast de ingang van de flat hangen meerdere camera’s die alles hebben opgenomen. De brand wordt nu verder onderzoekt, zo meldt de politie tegenover Studio Rheden.

Containerbrand – Foto: Persbureau Heitink