Nieuwe communicatiemast in gebruik genomen naast gemeentehuis in De Steeg

Communicatiemast. Foto: Martin Slijper

– Het huidige gemeentehuis wordt gesloopt. De gemeente Rheden verwacht eind 2022 te starten met de bouw van het nieuwe gemeentehuis. Maar op het miljoenenproject in De Steeg was geen plaats meer voor de communicatie apparatuur van de mobiele providers. Daarom staat er sinds kort een nieuwe communicatiemast naast het gemeentehuis welke nu in gebruik is genomen.

De mast is eigendom van KPN en wordt, naast KPN, gebruikt door T-Mobile, Vodafone, Prorail en voor het WAS (waarschuwings- en alarmeringssysteem, de zogenaamde maandagochtendsirene). De oude apparatuur is inmiddels van het dak van het gemeentehuis gehaald.

Communicatiemast De Steeg – Foto: Martin Slijper

De nieuwe communicatiemast is niet veel hoger dan het oude gemeentehuis waar de oude communicatie apparatuur van de mobiele providers stond. Hierdoor is de kans klein dat de dekkingsgraad veel groter is geworden.

Zie ook: Het definitieve ontwerp voor het gemeentehuis is klaar

Zie ook: Wethouder Haverkamp draagt sleutel gemeentehuis over aan sloopbedrijf

Communicatiemast De Steeg – Foto: Martin Slijper