Korte wachtrijen bij griepprik in Velp

Griepprik in Velp. Foto: Martin Slijper

– Veel ouderen hebben deze week in Velp een griepprik gekregen bij hun huisarts. Zo ook bij ‘De Velpse Huisartsen’ aan de Rozendaalselaan in Velp. Tussen dinsdag en vrijdag konden duizenden mensen daar hun prik halen. De piek lag dagelijks rond 16.30 uur. Toch waren er bijna geen lange wachtrijen in Velp.

Waarom een griepprik?

Griep is een virus waar we erg ziek van kunnen worden. Griep is iets anders dan een zware verkoudheid. Vooral ouderen en mensen met bepaalde aandoeningen kunnen ernstig ziek worden. Soms zelfs met overlijden tot gevolg. Meestal wordt ons land overspoeld met de griep in oktober. Maar de piek ligt tussen december en februari en in april verdwijnt de griep weer. De griepprik leert het lichaam om zich te verdedigen tegen het griepvirus. Dit maakt de kans om griep te krijgen kleiner en zorgt er voor dat je minder ernstig ziek wordt.

Uitnodiging griepprik

In oktober en november krijgen nog zo’n 6 miljoen mensen volgens het RIVM een uitnodiging voor de gratis griepprik. Die krijgen ze van hun huisarts of instellingsarts. Hoort u bij de doelgroep? Dan krijgt u automatisch een uitnodiging thuis. Op de uitnodiging staan een datum en tijd waarop u de griepprik kunt halen.