Wethouder Klomberg vraagt aandacht voor donkere nachten

Nacht van de nacht. Foto: Milou Oomens

– De gemeente Rheden doet mee met de ‘Nacht van de Nacht’ die dit jaar op 29 oktober wordt gehouden. In de nacht van zaterdag op zondag zal de verlichting van de Oude Jan, een van oorsprong 12e-eeuwse romaanse kerk en rijksmonument in de Kerkstraat in Velp de lichten doven. Ook de Dierense Toren aan de Hogestraat in Dieren dooft de lichten.

“Donkere nachten goed zijn voor mens en dier”, zo vertelt wethouder Dorus Klomberg. “En voor het milieu, want al dat licht kost heel veel energie. Zeker in deze tijd is energiebesparing belangrijker dan ooit. Ik roep al onze inwoners, bedrijven en instellingen daarom op mee te doen met de Nacht van de Nacht.”

Nacht van de Nacht

De ‘Nacht van de Nacht‘ is een initiatief van de Nederlandse natuur- en milieufederaties en wordt sinds 2005 elk jaar georganiseerd op de laatste zaterdagavond en -nacht van oktober. Tijdens de ‘Nacht van de Nacht’ doven naast Rheden veel andere gemeenten, bedrijven en huishoudens hun verlichting om aandacht te vragen voor lichtvervuiling en energiebesparing op verlichting.