Simon Carmiggelt houdt de wacht bij gesloopte gemeentehuis

Simon Carmiggelt en zijn vrouw Tiny. Foto: Martin Slijper

– Onder toeziend oog van Simon Carmiggelt en zijn vrouw Tiny wordt het gemeentehuis in De steeg momenteel gesloopt. Ze houden tot 2024 een oogje in het zeil. Want dan hoopt de aannemer het nieuwe gemeentehuis te kunnen opleveren.

De sloop van het oude gemeentehuis nadert het einde. De aannemer denkt dat het oude gemeentehuis eind december helemaal weg is. In 2023 start pas de bouw van het nieuwe gemeentehuis. Volgens planning wordt de bouw aan het einde van Q1 in 2024 afgerond. En in Q2 wordt het opgeleverd.

Het beeld in De Steeg is gemaakt door Wim Keyl en in 1990, drie jaar na de dood van Carmiggelt, geplaatst op initiatief van inwoners van De Steeg. Simons vrouw Tiny was bij de onthulling aanwezig.

In 2012 zijn de beelden gestolen en in stukken teruggevonden. Er is toen actie gevoerd om geld in te zamelen om de beelden te laten restaureren. Een jaar later zijn ze teruggeplaatst, op hun vertrouwde plek. Het is volgens veel mensen uit de gemeente Rheden een hartverwarmend eerbetoon aan de beroemdste columnist die Nederland gehad heeft.

Simon Carmiggelt en zijn vrouw Tiny – Foto: Martin Slijper

Programmamakers van De Ridders van Gelre bij Omroep Gelderland maakte in het verleden een leuke reportage over het beeld in De Steeg. Bekijk hieronder een kort fragment.