Aanhouding na plofkraak met ‘gigantische schade’

Politie na de plofkraak in Velp. Foto: Persbureau Heitink

– De plofkraak op een juwelier in Velp heeft ‘gigantische schade’ veroorzaakt in de winkel en aan omliggende panden. Dat zegt de politie, die vlak na de kraak één verdachte wist aan te houden. Een zoektocht naar andere daders is nog gaande.

De plofkraak aan de Arnhemsestraatweg richtte rond 04.00 uur veel schade aan. De gevel van de winkel raakte ontzet door een flinke explosie en ook de ruiten zijn gesprongen. Omwonenden schrokken zich het “leplazarus”, aldus een politiewoordvoerder. Er vielen desondanks geen gewonden. De Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD) kwam ter plaatste voor een controle op mogelijk achtergebleven explosieven.

Vier mogelijke daders

Getuigen zagen vlak voor de klap vier mogelijke daders. Eén man is kort na het incident aangehouden. De politie onderzoekt de rol van deze verdachte. Andere betrokkenen lijken er op een motor of scooter vandoor te zijn gegaan.

De politie is op zoek naar hen en hoopt dat getuigen zich melden.

Zie ook: