Toiletcabine in de sloot gedumpt

Toiletcabine. Foto: Martin Slijper

– Vandalen hebben afgelopen week een toiletcabine in de sloot gegooid. Dit gebeurde in de Zwanensingel in Velp, vermoedelijk in de nacht van donderdag op vrijdag. De toiletcabine, ook bekend als Bio Box of Dixie, ligt bijna onder water en kan niet meer worden gebruikt.

De toiletcabine wordt vaak gebruikt bij zowel bouwprojecten als feesten en evenementen. Op de Zwanensingel gebruiken werknemers van Liemers Wegenbouw de toiletcabine, omdat ze daar momenteel werken aan een nieuwe riolering. Daarnaast leggen werknemers voor Delta Netwerk ook glasvezel aan.

Om de oranje dixie uit het water te halen moet Boels waarschijnlijk een verreiker laten komen om uit het water te halen. Het is niet mogelijk om de wc uit het water te halen met een kleine kraan, want de oever langs het water is te zacht om daar een zwaar apparaat te plaatsen. En een verreiker kan zware dingen optillen op grotere afstand.

Update

Volgens bewoners uit de buurt ligt de toiletcabine al sinds dinsdag 18 oktober in het water. Het is nog steeds niet bekend wanneer de toiletcabine wordt opgeruimd door Boels uit Arnhem, het bedrijf heeft nog niet gereageerd.

Toiletcabine – Foto: Martin Slijper