Martinique Visser vervangt Yola Hopmans als fractievoorzitter bij VVD

VVD Rheden. Foto: Twitter

– Martinique Visser is sinds kort de nieuwe fractievoorzitter bij VVD in Rheden. Ze werd na het vertrek van Yola Hopmans al plaatsvervangend fractievoorzitter. Deze week maakte de VVD bekend dat Visser nu officieel fractievoorzitter van de VVD is.

Maar na het onverwachte vertrek van Yola Hopmans van de VVD kwamen er veel vragen los bij de burgers en de politiek.

Yola Hopmans betichte de Rhedense gemeenteraad dat er sprake zou zijn van een ‘onveilige werksituatie’. Maar waardoor dit gevoel van onveiligheid is ontstaan, is nog steeds niet bekend. De politiek in Rheden maakt zich nog steeds zorgen hierover.

Nederlandse slavernij-verleden

Mogelijk heeft het vertrek ook te maken heeft met de ophef over Hopmans uitspraken over het Nederlandse slavernij-verleden. In de Volkskrant gaf zij onder meer aan dat we ‘niet moeten vergeten dat de slavernij ons ook veel welvaart heeft gebracht’. De Rhedense VVD-fractie nam vervolgens openlijk afstand van de uitspraken van Hopmans, die daarvoor excuses maakte.

Studio Rheden heeft daarom ook schriftelijke vragen gesteld aan onder andere het college (burgemeester en wethouders), de raadsleden, Yola Hopmans en de fractie van de VVD om duidelijkheid te krijgen over de ‘onveilige werksituatie’.

Zie ook: Nog steeds onduidelijkheid over vertrek VVD-fractievoorzitter Hopmans