Sinterklaas komt zaterdag per boot aan in Rheden

Sinterklaas. Foto: NTR

– Sinterklaas komt zaterdag 12 november weer aan in het dorp Rheden. En net als het voorgaande jaar komt de Sint aan in de haven van de Meteoor. Rond 11.45 uur is het verzamelen voor ‘Ons Huis’ op het Meester B. van Leeuwenplein om vervolgens gezamenlijk tegen 12.00 uur te vertrekken met de Wegwijspieten naar de haven.

Uiteraard weer onder begeleiding van de speciaal voor de intocht samengestelde gelegenheidsband, bestaande uit muzikanten van de Rhedense Fanfare Corps en de March & Showband Rheden. Voorafgaand is er om 11.00 uur nog een gratis optreden van de clowns Max en Sjappie partycentrum in ‘Ons Huis’.

Route

De route van de stoet naar de haven gaat via de Arnhemseweg, Veerweg, Apollostraat, Dorpsstraat en de Schaarweg. Rond 12.30 uur worden de Sint met zijn Pieten met de boot in de haven verwacht. Nadat Sinterklaas de kinderen begroet heeft, stapt hij in zijn voertuig om in optocht via de Apollostraat, Dorpsstraat en Groenestraat weer aan te komen voor ‘Ons Huis’ op het Meester B. van Leeuwenplein. Daar zal hij feestelijk worden onthaald en officieel welkom worden geheten door dorpswethouder Gea Hofstede.

Het ontvangst word door de Sint Nicolaas Organisatie Rheden (SNOR) en clowns Max en Sjappie verzorgd. Wat gaat er gebeuren? Dat is nog een groot geheim. De Sint zal na de ontvangst de tijd nemen voor een kort praatje en het maken van een foto of het in ontvangst nemen van tekeningen en/of verlanglijstjes. Net als voorgaande jaren wordt de Sinterklaasintocht in Rheden mede mogelijk gemaakt door veel vrijwilligers.

Feestelijk onthaal Sint Nicolaas op de Veerstoep – Foto: Studio Rheden