Global Goal Awards uitgereikt aan Barth Slijkhuis en Speelstoet

Barth Slijkhuis. Foto: Rheden

– De gemeente Rheden reikt jaarlijks de Global Goal award uit, de eerste ging naar Veluwe Actief uit Rheden. En onlangs kregen ook Wasserij Barth Slijkhuis uit Laag-Soeren en Speelstoet in Velp een Global Goal award uitgereikt.

Global Goal Awards worden alleen uitgereikt aan bedrijven en maatschappelijke instellingen die een bijdrage leveren aan het realiseren van de 17 vastgestelde werelddoelen.

Speelstoet

Speelstoet in Velp is er speciaal voor gezinnen die weinig te besteden hebben en daardoor niet in staat zijn speelgoed voor hun kinderen te kopen. In de speelgoedwinkels van Speelstoet kunnen kinderen zelf hun speelgoed uitzoeken zonder dat het afgerekend hoeft te worden. Daarnaast is Speelstoet een plek waar mensen met een handicap een waardige plek krijgen om hun talenten in te zetten. Speelstoet werkt namelijk samen met Siza voor de inname, controle, reiniging en uitgifte van speelgoed. De medewerkers en cliënten van Siza hebben hier een belangrijke rol in.

Wethouder Gea Hofstede: “Speelstoet is een geweldig initiatief binnen onze gemeente. Het bezoek heeft ook echt indruk op mij gemaakt. Het is hartverwarmend om te zien dat deze speelgoedbank op verschillende gebieden een mooie maatschappelijke bijdrage levert.”

Speelstoet – Foto: Rheden

Wasserij Barth Slijkhuis

Wasserij Barth Slijkhuis uit Laag-Soeren kreeg de Global Goal Award uit handen van wethouder Ronald ter Hoeven. Slijkhuis is vooruitstrevend op het gebied van duurzaamheid. Uniek is dat het bedrijf voor het wassen al meer dan 100 jaar gebruik maakt van bronwater. Door continue aandacht te geven aan duurzaamheid binnen de bedrijfsvoering is het bedrijf in staat 17% minder energie te gebruiken en 24% minder CO2 uitstoot.

Wethouder Ronald ter Hoeven: “Het familiebedrijf uit Laag-Soeren geeft bijzonder veel aandacht aan het personeel en doet dit op een inclusieve wijze. Het bedrijf onderscheidt zich door medewerkers die lang verbonden zijn aan het bedrijf. Daarnaast is het bedrijf op een hele mooie wijze maatschappelijk actief in het dorp Laag-Soeren door bijvoorbeeld evenementen te ondersteunen. Fantastisch om dit soort bedrijven gevestigd te hebben in onze gemeente”.

Zie ook: Peter en Marjolein Oversteegen van Veluwe Actief winnen Global Goals Award