Deze week geen treinen in gemeente Rheden

Trein. Foto: Martin Slijper

– In de gemeente Rheden rijden van maandag 7 tot en met zondag 13 november geen treinen. Deze week worden er door aannemer VolkerRail werkzaamheden uitgevoerd rondom diverse spoorwegovergangen in Rheden.

De afgelopen week voerde de aannemer voorbereidende werkzaamheden uit zoals het ingraven van nieuwe kabels en leidingen langs de sporen tussen Rheden en Dieren. Hierdoor waren al enkele spoorovergangen tijdelijk afgesloten. Het gehele werk duurt tot vrijdag 18 november.

Ruim 30 spoorwegovergangen

De gemeente Rheden telt ruim 30 spoorwegovergangen en is daarmee koploper in Nederland. Om de veiligheid te verbeteren worden de spoorwegovergangen in Rheden gefaseerd aangepakt.

Tot 18 november pakt de aannemer de overwegen Hofstetterlaan, Lange Juffer, Middachterallee, Havelandseweg, Pinkelseweg en Schaarweg aan. Hofstetterlaan en Middachterallee zijn zogenaamde ‘NABO’s’ oftewel Niet Actief Beveiligde Overwegen.

Ook volgend jaar nog werk

Naar verwachting zijn de niet actief beveiligde spoorwegovergangen Biljoen, Jeugdland en Begraafplaats pas ergens in 2023 aan de beurt.

Lentsesteeg in Worth-Rheden

De bouw van de onderdoorgang in de Lentsesteeg in Worth-Rheden (bij restaurant Bronckhorst) vraagt overigens meer voorbereidingstijd. De verwachting is dat deze ergens in 2024 wordt gerealiseerd. Om de onderdoorgang te bouwen is aanpassing van het bestemmingsplan noodzakelijk en dienen gronden verworven te worden. Maar de buurtbewoners zijn hier niet blij mee.