In Velp gaan we weer sneupen

Sneupdagen. Foto: Martin Slijper

– Waarschijnlijk heb je nog nooit gehoord van de ’Velleper Sneupdagen’. Toch bestaat het al een jaartje. Maar wat is sneupen? Het is een Fries woord en betekent snuffelen en het wordt echt gebruikt door kringloopstruiners en tweedehands liefhebbers.

De sneupdagen zijn gratis en op vrijdag 25 en zaterdag 26 november van 10.00 tot 17.00 uur. En het wordt in Velp voor de vierde keer gehouden.

Niet iedereen weet dat er in Velp een aantal tweedehands winkels zijn. Deze winkels doen mee aan de sneupdagen: Enig, Terre des Hommes, Kringloopwinkel In & Uit, Parels van Daan, Pop-up winkel: Puur Foundation en Mooie Pröttel.

De organisatie van het kleine evenement heeft zelfs flyers laten drukken maar nog geen website. Het is wel te vinden op sociaal media.

Sneupdagen – Foto: Martin Slijper