Twee minderjarige jongens aangehouden met vuurwerk en gasalarmpistool

Gasalarmpistool. Foto: Politie

– Buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) van de gemeente Rheden kregen vrijdagmiddag de melding dat er vuurwerk werd afgestoken bij het Biljoenbad aan de Gruttostraat in Velp.

Toen zij daar kwamen troffen zij twee minderjarige jongens. De jongens werden beide gecontroleerd op de aanwezigheid van vuurwerk. Hierbij troffen ze bij één van hen een (mogelijk) gasalarmpistool aan met knalpatronen.

Het pistool is in beslag genomen en de jongen zal, nadat het pistool onderzocht is in welke categorie van de wapenwetgeving deze valt, uitgenodigd worden op het bureau om een verklaring af te leggen. Daarnaast werd ook in de buddyseat van de scooter waar de jongen op zat een mes gevonden. De BOA’s laten weten ook in gesprek te gaan met de ouders van de minderjarigen.

Vuurwerk

Eerder deze week heeft de politie ook vuurwerk in beslag genomen. Dit werd afgestoken in het tunneltje tussen Dieren en Ellecom door zes minderjarige jongens. Vier van hen gaven direct toe vuurwerk te hebben afgestoken en dat ze thuis ook nog vuurwerk hadden liggen (mogelijk illegaal). Daarom heeft de politie samen met een gespecialiseerd bedrijf het vuurwerk laten ophalen en vernietigen. De jongens worden allemaal, met instemming van de ouders, doorgestuurd naar stichting HALT voor een passende straf.

Mes – Foto: Politie