Stichting Strak geeft 400 kersttassen weg

Stichting Strak geeft 450 kersttassen weg. Foto: Strak

– Mensen die van een minimum inkomen moeten leven kunnen ook dit jaar weer aanspraak maken op een kerstpakket met etenswaren. Via deze actie, georganiseerd door Stichting Strak en de kerken in de gemeenten Rheden en Rozendaal, hoopt ruim 400 gevulde pakketten weg te geven.

Om de actie ‘Kersttas’ mogelijk te maken roept Stichting Strak (voorheen Stichting Mensen in de Bijstand) de hulp in van inwoners. Niet door het doneren van boodschappen, maar via een financiële bijdrage. Eén pakket kost ongeveer 35 euro.

Erik Kool: “In verband met corona hebben we de afgelopen twee jaar niet om een bijdrage in natura gevraagd, maar om geld. Ook dit jaar kiezen wij weer voor het kopen van een kant-en-klaar pakket; hierdoor zal er geen inzameling van boodschappen meer plaatsvinden. Wij vragen daarom ook deze keer om een financiële bijdrage in plaats van het doneren van boodschappen.”

Kijk voor meer info op Stichtingstrak.nl/kersttassen