Feestelijke naturalisatieceremonie op Landgoed Rhederoord

Landgoed Rhederoord. Foto: Google

– De gemeente Rheden zal donderdag (15 december) een aantal inwoners uit onze gemeente het bewijs van Nederlandse nationaliteit overhandigen. Dit gebeurt op Landgoed Rhederoord aan de Parkweg 19 in De Steeg.

Naast deze groep zijn ook alle inwoners uitgenodigd die de laatste drie jaar Nederlander zijn geworden. Het bewijs van Nederlandse nationaliteit wordt officieel uitgereikt door burgemeester Carol van Eert.

De afgelopen twee jaar was het niet mogelijk de naturalisatieceremonie te houden vanwege corona. Daarom zijn er dit jaar drie bijeenkomsten op één dag, om 10.00 uur, 12.30 uur en 14.30 uur.

66 inwoners Nederlandse nationaliteit in 2022

Na het afleggen van een verklaring van verbondenheid op Landgoed Rhederoord reikt de burgemeester het bewijs van Nederlandse nationaliteit uit aan zes mannen en acht vrouwen. In totaal hebben dit jaar in de gemeente Rheden 19 mannen en 33 vrouwen de Nederlandse nationaliteit gekregen. Donderdag 15 december komen daar nog zes mannen en acht vrouwen bij wat het totaal brengt op 25 mannen en 41 vrouwen.