Woningbrand in Rheden waarschijnlijk aangestoken

De politie heeft sterke aanwijzingen dat de brand is aangestoken. Foto: Persbureau Heitink

– De politie heeft sterke aanwijzingen dat een brand in Rheden, die in de nacht van dinsdag op woensdag woedde in een woning aan de Europalaan, is aangestoken. Getuigen worden opgeroepen zich te melden.

De hulpdiensten werden om 00.50 uur gealarmeerd voor een brand in de woning. Agenten zagen dat er bij de voordeur brand was ontstaan.

De brandweer kon de brand snel blussen, maar de schade bij en in de woning bleek aanzienlijk. Tijdens de brand was de bewoner aanwezig in de woning, laat de politie weten. “Deze bewoner kon zich gelukkig op tijd in veiligheid brengen”, meldt de politie. “Het spreekt tot de verbeelding dat dit heel anders had kunnen aflopen. De politie neemt de zaak hoog op en onderzoekt deze brandstichting grondig.”

Sterke aanwijzingen voor opzet

De politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan naar de brand en heeft ‘sterke aanwijzingen dat de brand het gevolg is van opzet’. Agenten hebben sporenonderzoek verricht en in de directe omgeving van de woning is gezocht naar een eventuele dader. Ook zijn er gesprekken geweest met buurtbewoners.

De politie vraagt mensen die meer weten en eventueel beelden hebben van bijvoorbeeld beveiligingscamera’s zich te melden.