Minder vuurwerkpunten in de gemeente Rheden

Vuurwerk. Foto: Pixabay

– Het lijkt er op dat vuurwerk steeds minder populair wordt. Het kost veel geld en het kan gevaarlijk zijn voor mens en dier. Maar er zijn dit jaar ook minder verkooppunten voor consumentenvuurwerk. In vijf jaar tijd is dit met 20% verminderd. Toch verwachten Gelderse Omgevingsdiensten dat er méér vuurwerk wordt verkocht.

In de gemeente Rheden zijn dit jaar drie grote verkooppunten te vinden waar Categorie 2-vuurwerk mag worden verkocht. Deze bedrijven hebben een vergunning gekregen om vuurwerk te verkopen op 29, 30 en 31 december.

Dit zijn de Gelderse vuurwerkhal aan de Spankerenseweg en Corbeek Tweewielers in Dieren. En in Velp zijn dat Veldman Sport aan de Rozendaalselaan en de Gelderse IJzerhandel op de Hoofdstraat. In Rheden zelf is geen bedrijf wat vuurwerk verkoopt.

Naast vuurwerk zijn er dit jaar ook weer mensen die carbid gaan afsteken in Rheden en De Steeg.