Programma voor gezonde leefstijl in Rheden start in januari

Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI). Foto: Mr. Pixabay

– Sinds de coronapandemie is de aandacht voor een gezonde leefstijl sterk toegenomen. Daarom start er ook in Rheden een Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) waarin deelnemers worden gecoacht naar een gezonde leefstijl.

De interventie, die sinds 2019 volledig wordt vergoed vanuit de basisverzekering, is zeer laagdrempelig en start in januari bij Fysiotherapie Ter Horst.

Fysiotherapie Ter Horst startte in 2020 met het aanbieden van een GLI-programma in Velp. Sinds januari 2022 worden er ook GLI-trajecten aangeboden in Rheden. Maaike Blom is fysiotherapeut en leefstijlcoach bij Fysiotherapie Ter Horst en begeleidt samen met haar collega Maud Messing de deelnemers.

“De eerste groepen zijn al gestart en iedereen boekt mooie resultaten. De één heeft meer ondersteuning nodig op het gebied van voeding en de ander wil meer ondersteuning bij sporten en bewegen. Samen met de diëtist Maureen Achtereekte en de beweegcoach begeleiden wij je naar een gezondere leefstijl”, zegt Maaike Blom.