Voormalige piraten houden marathon-uitzending

Kleine Zwerver. Foto: Kleine Zwerver

– Radio de Kleine Zwerver uit Velp is na 16 jaar weer legaal terug in de ether. Afgelopen week zijn ze gestart met een marathon-uitzending op de 92.5FM in Velp. Toch waren ze niet helemaal weg. De afgelopen jaren waren ze nog steeds te horen via internet.

Jaren geleden waren piraten erg populair. Ze draaiden vaak illegaal het Nederlandse lied omdat landelijke zenders te weinig Nederlandstalige muziek lieten horen. Omdat er hoge boetes staan op illegaal uitzenden waren ze ermee gestopt. Maar nu zijn ze terug en draaien ze tijdens een marathon-uitzending door tot en met 31 december om 20.00 uur.

Daarvoor is een tijdelijke vergunning aangevraagd voor een evenementenzender bij het Commissariaat voor de Media en frequentieruimte bij het Agentschap Telecom, zo vertelt initiatiefnemer Silvester van Hagen. Tijdens de uitzending kunnen luisteraars verzoekplaten aanvragen en spelen ze bijvoorbeeld bingo en andere spelletjes waarbij luisteraars prijzen kunnen winnen.

Overigens komen de uitzendingen niet allemaal vanuit Velp. Het radiostation maakt ook gebruik van gast-deejays die radio maken vanuit Winterswijk, Dinxperlo en Rheden.