Medailles verdwenen na inbraak bij March & Showband in Rheden

March & Showband Rheden. Foto: Facebook

– Dieven hebben in de nacht van vrijdag 6 op zaterdag 7 januari met grof geweld ingebroken bij March & Showband in Rheden. De inbrekers hebben daarbij veel zilver en gouden medailles meegenomen die deelnemers tijdens het Wereld Muziek Concours hebben gewonnen in 2022, 2017, 2013 en 2009.

De inbraak bij de Kanovijver aan de Zuidflank werd ontdekt toen door leden de ruimte in gereedheid werd gebracht voor de nieuwjaarsreceptie. Bij de inbraak is ook veel schade aan het verenigingsgebouw ontstaan.

Op sociaal media laten Rhedenaren weten niet blij te zijn. Joke Gijsberts zegt: “Jeetje niks is meer veilig tegenwoordig. Diep triest zeg.” Rina Marcus vervolgt: “Wat een laf tuig om een hardwerkende vereniging op zo’n manier te benadelen. Zo hard al moeten werken na die vervelende corona tijd en nu dit. Sterkte en hopelijk vinden ze het tuig.”

Ondanks de inbraak is de nieuwjaarsreceptie van de March & Showband wel doorgegaan. Daarbij zijn ook ook een aantal van de jubilarissen binnen de vereniging gehuldigd, namelijk: Leah Hahne (5 jaar MSR), Niels Nijhof (12,5 jaar MSR), Roel van der Meijde (12,5 jaar MSR), Gido Pasman (40 jaar KNMO). Binnenkort worden er nog mee mensen gehuldigd.

TTV Slagvaardig

Inbrekers hebben in dezelfde nacht ook geprobeerd in te breken bij Tafeltennisvereniging Slagvaardig aan de IJsselsingel. Daarbij is alleen inbraakschade ontstaan aan de deur.