Fietsenfabriek Gazelle in Dieren komt als beste uit de schoolfietstest

Gazelle Dieren. Foto: Martin de Jongh

– Fietsen wordt steeds populairder sinds er elektrische fietsen bestaan. En dat is goed te merken aan het aantal fietsers op de Posbank in onze gemeente. De Gazelle uit Dieren merkte dat ook. De fietsenfabriek won de eerste prijs met de ‘Elektrische transportfietsen voor school’.

De Gazelle won de prijs tijdens een speciale editie van de jaarlijkse fietstest van het Algemeen Dagblad. In de categorie ‘Elektrische transportfietsen voor school’ komt de Gazelle HeavyDutyNL C7 HMB, met een gemiddeld eindcijfer van 8.4, als beste uit de test.

De Gazelle Esprit HFB sleept met een gemiddeld eindcijfer van 8.7, in de categorie ‘Elektrische schoolfietsen’, een derde plek in de wacht.

Het testpanel is zeer positief over deze fiets: “Zo ongeveer alles is fijn aan deze fiets” meldt een scholier. “Goed design, fijn zadel, ‘zeer goed in de omgang’ en trekt rustig op voordat hij snelheid maakt, dat is prettig”.

Gazelle Dieren – Foto: Gazelle Dieren