‘Het is altijd raak bij dit soort zaken’, klinkt het na kraak in Velp

De schade na de kraak in Velp. Foto: Omroep Gelderland

– Met een harde klap wisten inbrekers in de nacht van zaterdag op zondag binnen te komen in een opticien in Velp. “Het is altijd raak bij dit soort zaken”, zegt een buurtbewoner met een blik op de glasscherven en ontzette deur. Ondanks het brute geweld sliepen de meeste omwonenden dwars door de roof heen.

Om 04.00 uur wisten de inbrekers binnen te komen in het pand van opticien Focus Optiek in Velp. De bovenburen werden als een van de weinigen wél wakker en aarzelden geen moment. Terwijl de woning nog natrilde, belden zij direct 112. Maar toen de politie ter plaatse kwam waren de dieven al gevlogen.

Altijd raak

“De opticien staat er wel echt om bekend dat er hele dure monturen worden verkocht”, vertelt een bewoner aan Omroep Gelderland. “Ze verkopen er zelfs gouden monturen en brillen van Gucci en Ray-Ban. Het is altijd raak bij dit soort zaken.”

“De politie stond aan het einde van de ochtend bij ons aan de deur met vragen over de inbraak,” zegt iemand. Met uitgebreid buurtonderzoek hoopt de politie meer de weten te komen over wat er precies gebeurd is. Omwonenden krijgen het verzoek camerabeelden te delen.

Driedubbel dik glas

De Velpenaren zijn verbaasd dat de inbrekers binnen konden komen; “De zaak heeft echt driedubbel dik glas. Dus ze hebben die deur helemaal ontzet om binnen te kunnen komen.” Het mistsysteem dat direct na de inbraak afging, wist ze niet tegen te houden.

Het is niet duidelijk wanneer de winkel weer open kan. De schade is groot en zondagavond liggen de brillen nog verspreid over de grond. Hoeveel er zijn meegenomen is op dit moment niet bekend.

Het is overigens niet de eerste keer dat Velp doelwit is van inbrekers, in 2020 was er ook al een inbraak. En in 2021 werd de opticien overvallen.