Weer raak voor opticien Velp: grote schade bij brutale kraak

De ravage is groot bij opticien Focus in Velp. Foto: Persbureau Heitink

– Het pand van Opticien Focus Optiek in Velp is flink beschadigd nadat inbrekers hier in de nacht van zaterdag op zondag met brute kracht zijn binnengedrongen. Hoeveel brillen er zijn buit gemaakt is op dit moment niet bekend.

Verschillende bovenburen van de brillenwinkel werden rond 04.00 uur ’s nachts wakker van het geluid van harde klappen. Zij sloegen alarm, maar de inbrekers waren al binnengedrongen.

De mistgenerator ging af om de criminelen af te schrikken, maar dat weerhield ze er niet van door te gaan met het verzamelen van hun buit. Volgens een videocorrespondent ter plaatse zag een getuige de inbrekers een aantal keren de auto inladen.

De politie was snel ter plaatse, maar de daders waren toen al gevlogen. De schade is groot. Hoeveel er buit gemaakt is, moet nog worden onderzocht. Zondag in de loop van de dag gaat de recherche eerst sporenonderzoek doen in de winkel.

Het is niet de eerste keer dat de opticien in Velp doelwit is van inbrekers, in 2020 was er ook al een inbraak. In 2021 werd de opticien overvallen.

De schade aan de winkel is groot. – Foto: Persbureau Heitink