Vrijwilligers gezocht voor de Voedselbanktuin in De Steeg

Moestuin Sla. Foto: Mr. Pixabay

– Op landgoed Rhederoord in De Steeg liggen een aantal biologische moestuinen. Op enkele van deze moestuinen wordt groente verbouwd voor de Voedselbank. De tuin wordt door diverse vrijwilligers bijgehouden van maart tot en met oktober op de dinsdag- en vrijdagochtend. Maar ze komen nu handjes te kort.

Het afgelopen jaar is de vrijwilligersgroep door verschillende omstandigheden uitgedund en daarom zijn ze op zoek naar uitbreiding van de huidige groep.

“We zoeken mensen die het fijn vinden om buiten bezig te zijn, zich niet laten afschrikken door een regenbui of bang zijn voor vieze handen. Ervaring met moestuinieren is niet nodig, wel een redelijk goede conditie. Daarnaast is het belangrijk dat je je structureel kunt verbinden voor een dagdeel per week aan de Voedselbanktuin.

De werkzaamheden op de Voedselbanktuin zijn de standaard moestuinwerkzaamheden zoals onkruid wieden, zaaien, jonge plantjes poten, de grond los woelen en de laatste jaren, veel water geven in een droge zomer”, zo melden de vrijwilligers.

En op vrijdag worden de groenten geportioneerd en gaan ze vervolgens naar twee uitgiftepunten van de Voedselbank in de buurt, waar ze ‘s middags meteen aan de cliënten worden meegegeven. Interesse? Kijk hier voor meer informatie.