Padden overzetten in Dieren en Ellecom

Paddentrek. Foto: Martin Slijper

– Het paddenseizoen komt er weer aan. Net als voorgaande jaren is Paddenwerkgroep Rheden weer op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen met het overzetten van de amfibieën in Ellecom en Dieren.

Het scherm aan de Harderwijkerweg in Dieren wordt 17 februari geplaatst door de aannemer, waarna het overzetten kan starten. Het scherm aan de Middachterallee tussen De Steeg en Ellecom wordt op 18 februari geplaatst door vrijwilligers.

Duizenden padden trekken in deze omstandigheden weer naar hun paringsgebieden. En om ze veilig de weg over te krijgen, worden ze traditiegetrouw een handje geholpen. Elke ochtend en avond worden de emmers tussen half februari en half april nagekeken of er padden in zitten. Wie wil helpen kan zich hier melden.

Paddentrek – Foto: Martin Slijper