Reinout uit Velp weet spookrijder op 30 centimeter te ontwijken: ‘Enorm heftige ervaring’

Elektrische auto. Foto: Pixabay

– De schrik zit er goed in bij Reinout van den Born uit Velp. De weerman van Weer.nl wist woensdagochtend een spookrijder op het nippertje te ontwijken op de A12.

“Ik reed daar rond 4.45 uur. Ik zag twee auto’s voor me naar rechts ontwijken, dus dat deed ik ook. Toen zag ik opeens een spookrijder met grote snelheid op me af komen. Hij reed op de middenbaan, ik op de rechterbaan. Dat is mijn geluk geweest”, vertelt een aangedane Van den Born.

“Anders had ik het niet na kunnen vertellen. Hij reed op 30 centimeter langs me heen. De spookrijder reed zo hard dat ik geen tijd had om te beseffen dat er een spookrijder op me af kwam. Daarna kwam de grote schrik.”

‘Ik zit in de extra tijd’

Van den Born denkt niet dat het spookrijden een foutje was van de bestuurder. “Hij zat daar niet per ongeluk. Hij reed zo hard. Misschien had hij alcohol of drugs gebruikt. Het is een enorm heftige ervaring. Ik zit in de extra tijd, dat realiseer ik me terdege”, vertelt de Velpenaar tegenover Omroep Geldeland.

Volgens Rijkswaterstaat is de spookrijder verderop tegen een vrachtwagen aangereden. Hoe het is afgelopen met de betrokkenen van dat ongeval, is nog niet duidelijk.