Rozendaal gaat ook vluchtelingen uit Oekraïne opvangen

Gemeentehuis Rozendaal. Foto: Martin Slijper

– De gemeente Rozendaal opent rond 1 april een opvanglocatie voor maximaal 55 Oekraïense vluchtelingen. Het gaat om tijdelijke opvang van anderhalf jaar in noodwoningen op een onbebouwd stuk grond aan De Del in Rozendaal. De opvang eindigt uiterlijk 1 oktober 2024.

26 noodwoningen

Binnenkort start de opbouw van de opvang locatie. Deze moet geschikt gemaakt worden voor het verblijf van de Oekraïense vluchtelingen. Zo wordt er groen verwijderd, en worden er circa 26 noodwoningen geplaatst. Omwonenden van de opvang locatie aan De Del in Rozendaal en Velp, en alle overige inwoners van Rozendaal zijn donderdag persoonlijk per brief geïnformeerd.

Burgemeester Ester Weststeijn: “Dat ook de gemeente Rozendaal Oekraïense vluchtelingen op wil vangen spreekt voor ons voor zich. Er is nog altijd sprake van een noodsituatie in Oekraïne. Mensen verlaten door de oorlog alles wat ze hebben en verdienen een goede plek in ons land én dus ook in onze gemeenschap.

Het is voor ons als kleinste gemeente van het vasteland – als woonkern ingeklemd tussen beschermd natuurgebied en andere gemeenten – niet eenvoudig gebleken om een gemeentelijke opvang locatie voor Oekraïense vluchtelingen te realiseren. Ik ben blij dat het gelukt is, dat we slachtoffers van de oorlog kunnen helpen. Ik vertrouw op de kracht van onze inwoners, van maatschappelijke organisaties in ons dorp en van de gemeente. We doen het samen.”

Inloopbijeenkomsten

Er worden drie inloopbijeenkomsten georganiseerd in de raadszaal in het gemeentehuis van Rozendaal waar meer informatie te verkrijgen is en om persoonlijk in gesprek te gaan met medewerkers van de gemeente. Dit kan op donderdag 2 februari, tussen 19.30 en 21.00 uur, 6 februari tussen 20.00 en 21.30 uur en op 7 februari tussen 16.00 en 17.30 uur.