Veerpontjes Rheden en Dieren halen duizenden handtekeningen op

Veerpont Dieren. Foto: Studio Rheden

– Het gaat niet goed met de veerpontjes in Rheden en Dieren. Een maand geleden hebben ze de noodklok laten luiden. En dat heeft geholpen. Duizenden mensen hebben hun handtekeningen gezet om de veren in de vaart te houden. Op dit moment staat de teller op ruim 17.300 handtekeningen.

De veerpontjes halen hun inkomsten uit betalende klanten en subsidie. Maar een gedeelte van de subsidie stopt waardoor we straks mogelijk geen veerpontjes meer hebben. Dus daarom is een paar weken geleden een petitie gestart voor behoud van de pontjes.

De petitie voor behoud van de Gelderse pontjes wordt ondersteund door de veerpontencoalitie van de ANWB, Fietsersbond, Fietsplatform, NTFU, TeVoet, Ver, Vrienden van de Veerponten en Wandelnet.

De petitie vraagt de provincie Gelderland om de veren in de vaart te houden. Of als het echt niet anders kan met een volwaardig alternatief op dezelfde plek te komen. De subsidie komt voor 20% van de gemeente en 80% van de provincie. Als de provincie stopt met de subsidie is dat een grote strop.

De petitie kan hier nog ondertekend worden.

Zie ook: Hebben we straks nog een veerpont in Rheden en Dieren?