Opening carnaval 2023 in de Ontmoetingskerk in Dieren

Carnaval. Foto: Mr. Pixabay

– Burgemeester Carol van Eert zal dit jaar samen met de carnavalsverenigingen uit de gemeente Rheden het carnavalsseizoen 2023 openen. Dit vindt plaats tijdens een feestelijke avond in de hal en regenboogzaal van de Ontmoetingskerk aan de Admiraal Helfrichlaan 54 in Dieren. Dit gebeurt op woensdagavond 15 februari 2023 om 20.11 uur.

Het officiële programma begint om 20.00 uur. Dan nemen de niet-steekdragers plaats in de zaal. Daarna zal om 20.11 uur een dweilorkest de kerk betreden en de Prinsenparen van de carnavalsverenigingen met hun gevolg.

Sleuteloverhandiging

Burgemeester Carol van Eert overhandigt vervolgens de gemeentesleutel aan Prins Stan en Prinses Kim van de carnavalsvereniging De Heiknüüters uit Rheden. Ook de andere carnavalsverenigingen uit de gemeente zijn aanwezig en ontvangen een sleutel. Dit zijn De Nölers uit Dieren, De Deurdauwers uit Dieren, De Bloaspiepkes uit Velp. Naast de sleuteloverdracht staan er nog diverse carnavaleske optredens op het programma.