Moskee Dieren haalt veel geld op voor slachtoffers aardbeving

Moskee Dieren. Foto: Studio Rheden

– Vrijwilligers van de Selimiye Moskee aan de Enkweg in Dieren hebben afgelopen week veel geld opgehaald voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Net als veel andere hulporganisaties hebben de inwoners van Dieren zich volledig ingezet om de mensen uit het rampgebied te helpen.

De totale opbrengst van de verkoop van de Turkse pizza’s (lahmacun) door de damestak was 6814 euro. De Selimiye Moskee heeft dit aangevuld tot 7000,– euro. En tijdens het vrijdaggebed is nog eens 6170 euro opgehaald.

“Namens onze directie willen wij onze dankbaarheid betuigen aan u die aan deze hulpactie hebben bijgedragen, financiële en spirituele hulp hebben gegeven en aan alle personen die ons van verre van dichtbij hebben gesteund”, zo schrijft de Raad van Bestuur van de Selimiye Moskee. “Moge God onze eenheid en solidariteit voor altijd behouden. Ze zal je hulp accepteren.”