SP Rheden blij met blijvend verzet Ellecommers tegen megastal

Koeienstal. Foto: Martin Slijper

– Het was een tijdje stil rondom de megastal in Ellecom. Landgoed Middachten heeft al jarenlang plannen om in de uiterwaarden van Ellecom een megastal te bouwen. Inwoners van Ellecom zijn daar niet blij mee.

Daarom deed stichting Behoud Uiterwaardenlandschap (SBU) in januari een de oproep om geld te doneren om een procedure tegen de megastal te kunnen financieren.

De SP Rheden vindt het belangrijk dat Ellecommers zich blijven verweren. De SP zal acties en activiteiten tegen de komst blijven steunen.

“Was het een aantal jaren terug al geen goed plan om een megastal te bouwen aan de Eikenstraat ongenummerd te Ellecom, met het huidig voortschrijdend inzicht zou men verwachten dat Landgoed Middachten en de betrokken agrariër inmiddels zouden kiezen voor een andere aanpak. Eén die meer aansluit bij de realiteit van behoud, en liever nog verbetering, van biodiversiteit ,landschap, natuur, dierenwelzijn etc,” aldus Adry van der Velden, bestuurslid SP Rheden.

Zie ook: De megastal in Ellecom is nog steeds niet van de baan

Megastal Ellecom – Foto: Screenshot Google