Gemeente Rheden geeft 1 euro per inwoner voor hulp aan Turkije en Syrië

Turkije en Syrië. Foto: Turkije en Syrië

– Ook de gemeente stelt geld beschikbaar voor de hulp aan de slachtoffers en de wederopbouw van de gevolgen van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Het gaat om een bedrag van ongeveer 43.500 euro. Het initiatief voor de donatie komt van het college van B&W en de gemeenteraad steunt dit initiatief.

Turkije en Syrië zijn zwaar getroffen door meerderde zware aardbevingen. De beelden zijn vreselijk en laat niemand onberoerd. Er is veel geld nodig om de slachtoffers te helpen en deze landen weer op te bouwen.

“Daar willen we als gemeente zeker ons steentje aan bijdragen samen met nog heel veel andere gemeenten in Nederland. We leven ontzettend mee met de Turkse gemeenschap en de Syrische inwoners in onze gemeente die dierbaren verloren hebben of nog steeds onzeker zijn over het lot van hun familie en vrienden en wensen hun heel veel sterkte”, aldus wethouder Dorus Klomberg namens het college van burgemeester en wethouders.

Samen met raadslid Mehmet Sahan hees burgemeester Carol van Eert vorige week de Nederlandse vlag halfstok als medeleven voor alle slachtoffers en familieleden. Daarnaast was burgemeester Van Eert aanwezig bij het vrijdagmiddaggebed in de moskee in Dieren.

Zie ook: Selimiye Moskee Dieren helpt slachtoffers met Turkse Pizza’s

Zie ook: Moskee Dieren haalt veel geld op voor slachtoffers aardbeving