Graatmagere poes Splinter krabbelt langzaam op

Splinter is nog geen dikzak

– Ze woog maar één kilo toen ze werd gevonden in een loods in Velp, de graatmagere poes Splinter. Stichting Poezensnuitjes die het beestje opving, werd overspoeld met reacties van mensen die haar graag wilden hebben. Heeft Splinter inmiddels een nieuw thuis gevonden?

De eenjarige poes kwam bij de stichting binnen als een ‘skeletje met een velletje eromheen’. Het dier was uitgedroogd, had diarree en poepte zelfs stukjes hout uit.

Inmiddels krabbelt Splinter langzaam op, zegt Barbara Versteegh van de opvang. De eenjarige poes krijgt krachtvoer en vers vlees, en is hierdoor al ruim een halve kilo aangekomen. Dat is nog steeds veel te weinig, want een poes van haar leeftijd hoort zeker drie kilo te wegen.

Splinter heeft erg veel zorg nodig

Het zal nog wel even duren voordat Splinter in een gezin geplaatst kan worden, want ze moet eerst volledig hersteld zijn. “Zodra ze helemaal aangesterkt is en bijna klaar ter adoptie, zal ze ook eerst nog gesteriliseerd, gechipt en gevaccineerd worden. We plaatsen katten nooit ziek en Splinter heeft erg veel zorg nodig”, aldus de stichting.

Hoe word je gastgezin?

Splinter en de andere katten van Stichting Poezensnuitjes worden totdat ze volledig hersteld zijn eerst in een gastgezin geplaatst. Maar hoe word je dat eigenlijk en wat komt hier allemaal bij kijken?

Barbara legt uit: “Ten eerste werken we alleen met gastgezinnen die langere tijd voor ons willen opvangen, en dus niet voor een enkel katje. Ook is het belangrijk om er rekening mee te houden dat sommige katten wekelijks naar de dierenarts moeten of thuis intensieve zorg nodig hebben. Het is dus handig om enige ervaring te hebben met het verzorgen van katten.” Daarnaast is een gastgezin echt bedoeld als tijdelijke opvang, en is het dus niet de bedoeling dat de kat daar blijft wonen.

Wie Splinter wil adopteren, zal dus nog even geduld moeten hebben.