Rhedenaar vraagt hulp voor kinderen uit Oekraïne in de Roskam

De Roskam in Rheden. Foto: Martin Slijper

– Studio Rheden maakte half januari bekend dat de gemeente Rheden De Roskam afhuurt voor minimaal 170 vluchtelingen uit Oekraïne inclusief kinderen. Daarom deed Alex Meerdink onlangs een oproep op sociaal media om iets speciaals te doen voor de kinderen.

De oproep leverde Alex Meerdink voor Kiwanis Rheden de Veluwezoom veel reacties op. Meerdink wil graag een speelhoek inrichten voor de jongste kinderen in het voormalige hotel en zoekt daarom speelgoed voor de speelhoek. Inmiddels hebben al veel mensen iets gedoneerd.

De eigenaren van De Roskam in Rheden hebben het hele pand vanaf 1 april verhuurt aan de gemeente Rheden voor Oekraïners. Er is plek voor 170 vluchtelingen en dat aantal kan nog oplopen tot maximaal 250. De gemeente huurt het voormalige hotel aan de Arnhemsestraatweg 62 in Rheden voor minimaal twee jaar met de mogelijkheid tot verlenging. Naar verwachting komen half april de eerste Oekraïners.

Zie ook: Voormalig hotel De Roskam in Rheden tijdelijke opvanglocatie voor Oekraïners