Reizigers opgelet! Deze week weer stakingen in streekvervoer

Mogelijk rijden er ook minder tot geen treinen in de regio. Foto: ANP

– Het streekvervoer gaat deze week opnieuw in het hele land staken. Dat melden de vakbonden, nadat werkgevers volgens de vakbonden niet verder willen praten over een nieuwe cao. Het gaat deze week om woensdag 22 en vrijdag 24 februari.

Marijn van der Gaag, bestuurder FNV Streekvervoer: “De grens is bereikt voor de mensen in het streekvervoer. De werkdruk is te hoog door de onregelmatige roosters en krappe rittijden. Als er niks verandert, is dat heel slecht voor de toekomst van het openbaar vervoer.”

Ook CNV roept leden op om te staken. Evert Jan van de Mheen, onderhandelaar van CNV Vakmensen: “We hebben de werkgevers tien dagen de tijd gegeven om te laten zien dat ze er met ons uit willen komen. Maar de reactie is ronduit teleurstellend. Dat betekent dat we onze leden opnieuw oproepen om de bussen stil te zetten, deze week op woensdag en vrijdag.”

Omdat niet alle chauffeurs aangesloten zijn bij een vakbond, is het lastig voorspellen welke bussen wel en niet rijden volgende week. Vervoerders verwijzen daarom vaak naar reisplanners als 9292.nl.